27/06/2013

Ice Age Art

Met viend en collega Ton van Pelt kijk ik twee recent uitgegeven boeken met veel foto's door. Ton heeft Ice Age Art: the arrival of the modern mind. Het boek hoort bij een net afgesloten tentoonstelling in het British Museum in Londen. Ik heb de catalogus van de laatste Modebiennale in Arnhem bij me. Er zijn allerlei paralellen en overeenkomsten tussen beide boeken te zien. Dieren, huiden, botten, seks, transformaties, spiritualiteit. 

Nu ben ik wel gewend aan cyclische processen. Wijde pijpen die iedere paar jaar weer in het modebeeld verschijnen, centralisatie en decentralisatie in overheidsbeleid. Of om het maar wat groter te bekijken: de Kondratiev-curve over grote bewegingen in de westerse economie. Maar dit gaat over 40.000 jaar geleden. Ongelofelijk. Ik krijg er mijn verstand amper omheen.