04/09/2013

'Explorers'

In het Temporary Art Centre in Eindhoven exposeren nu twee vrouwen, Willemijn Saaltink en Selina Suominen. In eerste instantie valt me vooral het werk van Suominen op: het is groter en kleurrijk. In een van haar werken zie ik kleuren terug die ik nu ook veel op straat zie: fluor oranje, roze en groen. Ik vraag me af of kunstkijkers over 20 jaar aan de hand van dit kleurgebruik kunnen zien dat het werk uit deze periode is. Echt 2013. Zijn dit de kleuren die bij deze tijd horen, en wat zegt dat eigenlijk over onze tijd?

Naar de kleine tekeningen van Saaltink heb ik langer moeten kijken. Het duurde even voordat mijn ogen ingesteld waren op haar fijne lijntjes en ik haar knoesten, insecten, haren, veertjes en andere verontrustende vormen goed kon zien. Maar uiteindelijk waren dat de beelden die me het langst bijbleven. Het werk van Saaltink gaat over groeiprocessen, zo staat het in de uitnodiging. Interessant om dat op een niet keurige of lineaire manier uitgewerkt te zien.

 

PEK Salon #23

Te zien op 30 en 31 augustus, 1, 7 en 8 september 2013 in het TAC, Vonderweg 1, Eindhoven

www.stichtingpek.nl