05/09/2013

Prachtig keramiek van Marina Relou

In een nieuwe winkel op Strijp S zag ik keramiek van Marina Relou liggen. Via een tip van mijn zus houd ik Marina al langer in de gaten, maar dit was de eerste keer dat ik werk van haar echt kon vastpakken. En dat was een belevenis! In mijn handen heb ik een soort servies met onderdelen die je borden en kommetjes zou kunnen noemen. De borden zijn allemaal uniek. Ze zijn wat onregelmatig gevormd en het oppervlak heeft het tactiele effect van huid. Glad, met zachte glooiingen en onregelmatigheden.

De kommetjes hebben de vorm van een kleine borst, inclusief tepel. De enige manier om ze vast te houden is met de ronding in je handen, waarbij de tepel in je handpalm drukt. En terwijl je het vasthoudt, wordt het keramiek langzaam warm. Beeldschoon en zeer sensueel. En alleen daar op tafel al drie borsten. Het was er niet 1 teveel. 

Om je ervaring nog een stapje verder te voeren zou je ook nog uit het kommetje kunnen drinken. Dan drink je als volwassene weer opnieuw uit een vrouwenborst. Grappig, provocerend en nog veel dingen meer. Werk waar veel meer lagen in zitten dan op het eerste gezicht lijkt. 

Ik heb niet uit de kommetjes gedronken: het was tenslotte in een winkel. Ze willen vast dat je het werk eerst koopt.

 

 

Out of the blue conceptstore

Torenallee 40-10 in Eindhoven

Opening 12 en 13 september 2013


Marinarelou.nl

(website is helaas under construction)