29/08/2014

Innovatie bij de Kamer van Koophandel

Een grote bijeenkomst over innovatie bij de Kamer van Koophandel, onderdeel van een landelijke tour. Het gaat onder andere over Big Data, the Internet of Things, 3D printing. Sommige van de meest opwindende ontwikkelingen vinden op dit moment plaats op het snijvlak van technologie, dienstverlening en kunst. Dus ik wil hier bij zijn, als ondernemer.

De presentaties zijn mooi vormgeven met hippe high tech presentatie-technieken. In een presentatie komen, in de tientallen sheets en foto’s, twee keer beelden van vrouwen voorbij. Ik zie Japanse meisjes zonnebrillen kopen bij een item over consumenten. En ik zie een beeld van hoeren achter het raam bij een item over dienstverlening. Naderhand spreek ik deze spreker aan. Realiseert hij zich dat hij vrouwen in nogal beperkte rollen laat zien? En waarom hoeren als illustratie bij dienstverlening, mijn business wel te verstaan? Hij vraagt me of ik serieus ben. Ik zeg: Ja. Hij antwoordt: Ik dacht dat wat humor wel moest kunnen. Zijn beeld van vrouwen wordt door mij ongetwijfeld bevestigd: humorloze mensen die zich om onbegrijpelijke zaken druk maken. Grappig joh, de seksindustrie! Woehaha hoeren!! Ik kom niet meer bij van het lachen.

Ik drink op de borrel naderhand een spaatje en kijk hoe een groep middelbare mannen in pak samen dromt rond een 3D printer waar een 10 centimeter groot poppetje van Willem Vermeend wordt geprint. Ook lollig. 

 

 

Het beeld bij deze blog is een still uit de video Somewhere else van Maria Friberg. Gezien op de tentoonstelling Mannen door Vrouwen in het Stedelijk Museum in Zwolle. 

http://www.stedelijkmuseumzwolle.nl/cms/index.php/nl/huidige-exposities/955-mannendoorvrouwen