10/09/2014

De impact van wearables

Zeker drie kwartier zit ik tijdens een lezing in het kader van de Dutch Design Week achter een man in een comfortabel huispak. Tussen alle hip geklede modemensen in scherp gesneden kleding valt hij wel op. Hij zit er relaxt bij in zijn onesie: niet een keer zie ik hem ongemakkelijk gaan verzitten, krabben, of aan het pak trekken.

Comfort en zachtheid is echter niet wat deze outfit zo uniek maakt. Het pak is een prototype van BB suit van Borre Akkersdijk. Met onder andere een WiFi hotspot, een GPS tracking systeem, Bluetooth en een geïntegreerde music library. De suit is inmiddels opgenomen in de collectie van het Museum Boijmans Van Beuningen. Een mooi voorbeeld van wearables, gadgets die op het lichaam gedragen kunnen worden. 

Borre wordt geïnterviewd via Skype. Hij zit in Singapore waar hij experimenteert met high tech 3D breimachines voor een verbeterende versie van de BB suit. Een indrukwekkende man van 28 jaar met visie op technologie, communicatie, schoonheid. Hij praat over de beperkte dimensies van telefoons en internet, zijn interactie met machines, wat wearables betekenen voor de relaties tussen mensen (Tinder 3.0!) en nieuwe verkoopconcepten. De wereld van de kledingindustrie en retail trilde op haar grondvesten tijdens zijn verhaal. 

Af en toe hoor of spreek ik mensen die mijn ideeën over wat er mogelijk is in de wereld fundamenteel veranderen. Borre Akkersdijk is zo iemand. Ik houd hem vanaf nu goed in de gaten.  

Gezien op 5 oktober in Eindhoven: http://www.its-weekend.nl

 

http://byborre.com/#/

 

 

 

 

Ook interessant: http://cutecircuit.com