29/01/2016

Oui Wie We

21 studenten van de St. Joost academie exposeren in het TAC. Bijna of helemaal afstuderend in de richting autonome kunst. Er zijn de afgelopen maand 3 tentoonstellingen geweest. Ik heb de eerste en de laatste bezocht. Ik zie dat de werken veranderd zijn. Sommige herken ik, andere niet. Als bezoeker moet ik hard aan het werk. Er wordt geëxperimenteerd met ruimte, context, de werken onderling. De lelijkheid wordt hier niet geschuwd. Ik vind het allemaal maar moeilijk gedoe. 

En dan ineens sta ik zonder dat ik hoef na te denken minutenlang gebiologeerd te kijken naar een werk van Raquel Vermunt. Een projectie van gordijnen, precies op een raam. Verstild en duister.  Eenvoud en schoonheid. Ik ben geïntrigeerd.

Soms moet je het even uithouden op een tentoonstelling en wat meters maken, maar dan vind je uiteindelijk toch een pareltje zoals dit werk van Vermunt. Dan ben ik echt blij dat ik op een regenachtige vrijdagavond  op de fiets ben gestapt. 

 

Tac Eindhoven, werkperiode 4 t/m 31 januari.

www.tac.nu