16/08/2013

The Urban Shopper

Op Strijp-S in Eindhoven is een nieuw shopping experiment van start gegaan. Op 1.500 vierkante meter op de begane grond van gebouw Anton zijn binnen een open ruimte verschillende kleine units gebouwd. Tijdelijk allemaal. Bedoeling is om hippe jonge concepten op het gebied van retail de ruimte te geven om te experimenteren. Open sinds een week of wat. Het ziet er prachtig uit. De bewoners hebben zichtbaar veel aandacht besteed aan de inrichting van hun winkeltje en de omgeving. Een schitterende bloemist direct bij de achteringang is alleen al de moeite van de fietsrit naar Strijp waard.

Het heeft iets onschuldigs, zoals persoonlijke spullen en artikelen open en onbewaakt in de shops liggen. Strijp S is gelukkig niet de Eindhovense binnenstad. Van verkoop hebben de nieuwe winkeleigenaars helaas weinig kaas gegeten. Ik ben er met verschillende ervaren retail rotten doorheen gelopen, en zij ergerden zich allemaal aan de stille mensen die zich in hun winkels achter toonbanken verschuilden. We werden die middag slechts twee keer begroet. 

Een training “omgaan met klanten” zou een wereld van verschil uit kunnen maken. Mijn handen jeukten om daar een training in te plannen; ik gun deze ontwerpers en hun mooie producten allemaal hun klanten. Het trainen van nieuwe vaardigheden en overtuigingen kan echt iets bijdragen aan een mensenleven. Hier zou het wel eens het onderscheid kunnen zijn tussen zonder geld terug naar het atelier of met succes mooie spullen de wereld in sturen.

Veel artikelen zijn niet eens zo duur als je misschien zou verwachten. Wie nieuwe meubels nodig heeft, zou ik zeker aanraden hier langs te gaan voor de rit naar de Ikea. Voor net iets meer geld staat er mooi design in je huis.

 

http://www.driehoekstrijps.nl/Retail