30/10/2013

Stadsbrood

Een paar jaar geleden mopperde ik er over dat ik als bewoner van het centrum van Eindhoven op loopafstand van mijn huis geen vers brood meer kon kopen. Inmiddels springen de biologische bakkers als paddestoelen uit de grond. Binnen een periode van ruim een jaar is er vers brood bij coffeeyou, stadbakkerij Broodt, ontbijten bij Kelderman en van Noort en bakkertje Bol heeft een nieuwe vestiging geopend. Hebben de bakkers mij gehoord?

Lokaal bereid eten past helemaal in de tijd van nu. Mensen willen zien wie hun brood bakt en weten wat er in gaat. Stadsbakkerij Broodt bakt bijvoorbeeld Witte Dames. Hoe lokaal wil je het hebben? Op de foto zie je koekjes van bakkerij Broodt, speciaal gebakken voor een door mij georganiseerde bijeenkomst. (Het was dierendag.) De eenhoorns zijn als een bonus toegevoegd. Echt andere koek dan die van de reguliere supermarkt.

 

De foto is gemaakt door Ton van Pelt.